Рада відправила програму діяльності уряду Шмигаля на доопрацювання. Що це означає

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Верховна Рада України відправила на доопрацювання програму діяльності уряду Дениса Шмигаля.

За це рішення проголосували 245 депутатів.

Фракція «Слуга народу» дала 198 голосів, ще 15 голосів було від фракції «Батьківщина» і 16 — від групи «Довіра».

«Важливо, щоб програма відповідала тим викликам, які є сьогодні. Саме тому сьогодні ми будемо просити народних депутатів відправити цю програму діяльності на доопрацювання. Після того Кабмін зможе внести оновлену програму діяльності, розроблену спільно з парламентом, з усіма комітетами», — заявив Шмигаль.

Після затвердження програми діяльності уряду в парламенті Кабмін отримує річний імунітет на звільнення, якщо не захоче подати у відставку за власним бажанням. Таким чином, сьогодні Шмигаль та його міністри цей імунітет не отримали.

Під час розгляду цього питання нардепи від фракції «Голос» принесли на засідання так званий «рюкзачок урядовця».

«Що тут є? Ну, по-перше, книга по економіці, щоб ви наступний раз гарно працювали над документом. По-друге, маску, це єдине, що ви дали лікарям для захисту. Ми дали вам мильні бульбашки, щоб наступного разу, коли ви вирішите замилити очі, ви не витрачали папір. Ми дали вам програму уряду для чайників. Ну, і останнє, ми даємо вам шоколадку, щоб не гальмувати», - заявив депутат Ярослав Железняк.

  • Раніше нардепи активно критикували програму діяльності уряду, яку було викладено на 10 сторінках. Депутати називали це «рефератом», майже усі парламентські комітети одноголосно не затверджували її та рекомендували відправити на доопрацювання.