Кінотеатри в Україні хочуть поновити роботу 2 липня і навіть назвали фільми, які покажуть у перший тиждень

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Україні кінотеатри можуть запрацювати з 2 липня, але це ще не точна дата. Після відновлення роботи вони працюватимуть зі значними обмеженнями, тому відвідуваність буде низькою.

Про це розповів співвласник мережі кінотеатрів «Планета кіно» Дмитро Деркач у Facebook.

За його словами, деякі мережі кінотеатрів хочуть відкритися аж восени через побоювання другої хвилі коронавірусу.

«Багато хто запитує про дату відкриття. Я поки не можу сказати точну дату. Активно обговорюється 2 липня. Але це ще не точно. Можу сказати, що представники держорганів ведуть діалог з кінотеатрами, радяться про дату відкриття і про заходи безпеки для клієнтів […]. Є ще проблема в тому, що самі кінотеатри між собою не завжди можуть домовитися і надати єдину позицію», — каже Деркач.

Він наголосив, що в перші місяці кінотеатри працюватимуть зі значними обмеженнями. На нормальний режим роботи сподіваються вийти у жовтні-грудні за умови, що не буде другої хвилі захворювання.

«Працюємо з дистрибʼюторами і українськими творцями фільмів, щоб розробити репертуарний план після карантину. Багато що залежить від ситуації у світі, насамперед, як будуть працювати кінотеатри у США та Китаї [найбільші ринки кінопрокату у світі], на них орієнтуються студії і дистрибʼютори. Зараз дуже багато премʼєр очікуваних фільмів кіностудії перенесли на осінь або зиму. Якщо ж у цих країнах кінотеатри почнуть працювати і відвідуваність буде нормальною, студії будуть давати більше премʼєр влітку», — розповів Деркач.

Засновник мережі також розповів, які фільми планують показувати у перші тижні після відновлення роботи.

У перший тиждень, зокрема, покажуть «Мій шпигун», «Втеча з Преторії», «Русалка в Парижі», «Вірю в кохання», «Лессі. Повернення додому», «Герой СамСам», «Тунель», «Пірати Карибського моря: Мерці не розповідають казки», «Вартові галактики», «Убивства за листівками».

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що в Україні почнуть відкривати культурні установи після 10 червня.

«Буде поступово впроваджуватися відкриття масових заходів. Перші культурні установи дозволять відкрити з 10 червня, зараз ми дивимося, що саме підпаде під це відкриття, але знову-таки, з певними епідемічними обмеженнями. Зокрема, при відкритті буде обмеження не більше 1 людини на 5 кв. м», — розповів Ляшко в ефірі телеканалу «Україна 24».