Рада призначила Ткаченка новим міністром культури України

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Рада призначила Ткаченка новим міністром культури України

Кузьмін Олександр / УНІАН

Верховна Рада призначила нардепа від «Слуги народу» Олександра Ткаченка новим міністром культури.

За відповідне рішення проголосували 263 депутати.

«Пріоритет № 1 — відновити фінансування цієї галузі. Пріоритет № 2 — посилити фінансування цієї галузі. І, безумовно, завершити реструктуризацію міністерства, формування агентств, адміністративну спроможність Мінкульту та провести аудит. Реальна цифра, яку потрібно спрямувати на підтримку культури та туризму, — 3,4 мільярда гривень», — зазначив Ткаченко.

Олександр Ткаченко був у Раді очільником парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. До цього він тривалий час очолював медіагрупу «1+1 Media».

  • Постанову про призначення Ткаченка прем’єр-міністр Денис Шмигаль вніс до Ради 3 червня. Того ж дня його кандидатуру підтримали на профільному комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики.
  • Після призначення міністром культури нардепа від «Слуги народу», голови комітету Ради з гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка його місце у ВР займе юрист і колишній суддя Денис Маслов.
  • Раніше Ткаченко оголосив про участь у праймеріз «Слуги народу» (внутрішньопартійні вибори) щодо визначення кандидатури в мери Києва. У листопаді торік повідомлялося, що «Слуга народу» розглядає Ткаченка як основного кандидата на посаду мера.