В Україні знову збільшилася кількість областей, які не готові до послаблення карантину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Україні знову збільшилася кількість областей, які не готові до послаблення карантину

Станом на 4 червня критеріям послаблення карантину не відповідають вісім областей та місто Київ.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоровʼя.

Послаблення карантину надалі під питанням у Києві, а також у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях. До них станом на 4 червня додалися ще Житомирська та Луганська області.

Міністерство охорони здоров'я України

1 червня в Україні розпочався третій етап послаблення карантину. Почали відкривати спортивні комплекси, фітнес-центри та басейни. Крім того, запустили залізничні пасажирські перевезення міського, регіонального, дальнього внутрішнього та міжобласного сполучення.

Переходити на наступний етап можуть тільки регіони зі сприятливою епідемічною ситуацією. Попри те, що Київ не відповідає критеріям переходу, МОЗ дозволив помʼякшити карантин.

Раніше уряд прописав критерії, за якими рекомендують послаблювати обмеження в регіонах:

  • інцидентність: середня кількість випадків коронавірусу за останні 7 днів на 100 тисяч осіб населення має становити менше ніж 12 осіб;
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоровʼя для госпіталізації хворих на коронавірус — менше 50%;
  • кількість ПЛР-тестів і тестів для імуноферментного аналізу має бути більше ніж 12 на 100 тисяч населення протягом 7 днів.

З 5 червня в Україні ресторани та кав’ярні зможуть повноцінно відновити роботу. Також тоді в країні відновлять внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня літаки почнуть літати за кордон.

  • За минулу добу, 3 червня, в Україні зафіксували 588 нових випадків інфікування коронавірусом — рекордну кількість за весь час пандемії. Але одужали ще більше людей — 602 хворих.
  • В Україні розпочали проводити ІФА-тестування для виявлення антитіл до коронавірусу. Станом на кінець травня вже провели 1 355 тестів.