У справі про зникнення Мадлен МакКанн зʼявився новий підозрюваний

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Поліція повідомила про нового підозрюваного у справі про зникнення трирічної британської дівчинки Мадлен МакКанн у Португалії.

Про це повідомляє BBC.

Поліція встановила, що підозрюваний подорожував Португалією у будинку на колесах і був у районі, де Мадлен бачили востаннє перед зникненням 13 років тому.

Поліцейські опублікували фотографії двох автомобілів — фургона Volkswagen і машини Jaguar. Зʼясувалося, що чоловік переоформив автомобіль на чуже імʼя наступного дня після зникнення Мадлен.

3 червня Федеральне відомство кримінальної поліції Німеччини повідомило, що чоловік відбуває кримінальне покарання в Німеччині. 43-річний німець, імʼя якого не називають, перебуває у вʼязниці за не повʼязану зі зникненням Мадлен провину. У відомстві уточнили, що у нього є «численні» попередні судимості за «сексуальне насильство над дітьми».

Правоохоронці оприлюднили кілька повʼязаних з підозрюваним номерів телефону та опис його зовнішності в 2007 році. Вони закликають відгукнутися свідків, оскільки будь-яка інформація може мати велике значення для розслідування.

Зникнення Мадлен МакКанн

Трирічна Мадлен МакКанн зникла під час відпочинку разом зі своєю родиною на португальському курорті Прайя-да-Луш 3 травня 2007 року. Батьки дівчинки, Кейт і Джері МакКанн, розповіли, що залишили сплячу дитину в будинку, а самі пішли вечеряти в сусідній ресторан. Після повернення Мадлен у спальні вже не було.

З тих пір її ніхто не бачив, незважаючи на масштабні поліцейські розслідування. У зникненні підозрювали в тому числі батьків дівчинки. Подружжя МакКанн стали підозрюваними у вересні 2007 року, але у 2008 році були виправдані, і тоді генеральний прокурор Португалії закрив справу.

У травні 2011 року вже Скотланд-Ярд організував перегляд справи, що отримала назву «Операція «Гранж». Відповідальний за неї офіцер, старший інспектор Енді Редвуд, заявив у липні 2012 року, що, можливо, Мадлен ще жива. Це активізувало розслідування. Кампанія з розшуку дівчинки широко висвітлювалася у ЗМІ.

Про зникнення Мадлен МакКанн зняли кілька документальних фільмів. Зокрема, на Netflix вийшов восьмисерійний серіал «Зникнення Мадлен МакКанн».