YouTube заблокувала гомофобну рекламу поправок до конституції Росії. У ролику пара геїв всиновлює дитину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
YouTube заблокувала гомофобну рекламу поправок до конституції Росії. У ролику пара геїв всиновлює дитину

Скриншот

YouTube заблокувала агітаційну рекламу поправок в російську конституцію. Відео містить дискримінаційні висловлювання за ознакою сексуальної орієнтації та порушує правила сервісу.

Ролик створили у «Федеральному агентстві новин» (РИА ФАН) та медіа-групі «Патріот», які повʼязують з Євгеном Пригожиним. Ролик випустили на підтримку поправок до російської конституції.

За сюжетом відео, у Росії так і не прийняли поправки до 72 статті конституції, що закріплюють поняття шлюбу як союзу чоловіка і жінки.

У відео йдеться, що у 2035 році хлопчика з дитячого будинку усиновлює пара геїв, один з яких відразу пропонує хлопчикові плаття. В кінці ролика слоган «Таку Росію ти вибереш? Виріши майбутнє країни, голосуй за поправки до конституції».

Видання Meduza пише, що актор Олександр Філімоненко, який знявся в ролику, потім сам же виступив проти цих поправок.

  • Президент Росії Володимир Путін призначив на 1 липня загальноросійське голосування за поправки до конституції РФ, які дозволять обнулити його президентський термін. За конституцією Росії, Путін не може брати участь у виборах президента у 2024 році, оскільки зараз у нього другий поспіль президентський термін. Держдума вирішила змінити такий порядок, для цього в конституцію внесли поправки, які дозволять обнулити президентські терміни. Завдяки цьому Путін зможе перебувати при владі ще два терміни — тобто до 2036 року.
  • Поправки до Конституції вимагають схвалення громадян на всенародному голосуванні. Щоб його визнали чинним, явка понад 50% не потрібна.