Зеленський хоче скасувати візи для туристів з арабських країн, Китаю, Австралії та Нової Зеландії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський закликав МЗС скасувати візи для туристів з низки арабських країн, Китаю, Австралії та Нової Зеландії.

Про це він заявив на зустрічі з представниками туристичної галузі у Хмельницькій області, передає пресслужба Офісу президента.

«Треба лібералізувати візову політику: якщо країни скасовують візи для українців, які приїжджають до них, — ми для них скасовуємо. Нам треба конкурувати за туриста», — сказав Зеленський.

Він також закликав представників галузі спільно попрацювати над тим, щоб зацікавлювати іноземних туристів, зокрема створенням туристичних «магнітів» в областях України. За даними туроператорів, турист з-за кордону у середньому витрачає в Україні 120—150 доларів на добу, а подорожує 3—4 дні.

«Моя логіка була дуже простою: зробити історію «магнітів» у кожній області. Десь щось стоїть недобудоване, десь треба заново побудувати. Це ваш бізнес. Ми зацікавлені, щоб він розвивався та наповнював бюджет», — пояснив Зеленський.

  • В ООН спрогнозували, що через пандемію коронавірусу кількість міжнародних туристів у першому кварталі 2020 року зменшилося на 22%, а до кінця року може скоротитися на 60—80%, як порівняти з показниками минулого року.
  • Туреччина вже підготувала план з відкриття повітряних кордонів із 70 країнами світу. Для громадян України планують дозволити польоти з 1 липня. Того ж дня країна стане доступною для мандрівників з Китаю, Молдови, Узбекистану, Канади та Швеції.