Очільника «Медичних закупівель» Жумаділова викликали на допит

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Очільника «Медичних закупівель» Жумаділова викликали на допит

Facebook / Arsen Zhumadilov

Керівник державного підприємства «Медичні закупівлі» Арсен Жумаділов повідомив про виклик на допит у Національну поліцію.

Про це він написав у Facebook.

«Ніколи такого не було і от знов. Викликають на допит у Нацполіцію. Новий міністр — нові провадження. Деякі деталі цього та іншого тиску, що чиниться, згодом», — додав він. При цьому, Жумаділов додав, що його відомство розпочинає закупівлі ліків попри «тимчасові незручності».

Раніше Жумаділов повідомив, що МОЗ блокує централізовані закупівлі ліків, при чому не лише необхідних для боротьби з коронавірусом, а й життєво важливих препаратів для людей з онкологічними, орфанними чи іншими важкими захворюваннями.

За його словами, МОЗ має підписати наказ, який визнає ДП «Медичні закупівлі України» уповноваженою особою для закупівель, а також наказ про взаємодію між міністерством і підприємством, який усуває розбіжності у баченні того, яким чином повинні проходити закупівлі препаратів.

  • Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Службу безпеки порушити провадження проти міністра охорони здоров’я Максима Степанова.
  • У середині квітня держпідприємство «Медичні закупівлі України» домовилося про закупівлю 90 тисяч костюмів українського виробника «Текстиль контакт» за 22,05 млн гривень (245 грн за одиницю). МОЗ при цьому закладав більшу суму на закупку. Пізніше Шаталова заявила, що закупівельне підприємство придбало не ті костюми.
  • У Міністерстві охорони здоровʼя пояснили, чому вирішили закупити захисні костюми для медиків удвічі дорожче. За словами заступника міністра охорони здоровʼя Світлани Шаталової, костюми китайського виробника значно кращі за українські.