Геращенко: Влаштована Деканоїдзе переатестація розвалила поліцію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Геращенко: Влаштована Деканоїдзе переатестація розвалила поліцію

Facebook / Khatia Dekanoidze

Заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко заявив, що реформа Національної поліції провалилася через її колишню очільницю Хатію Деканоїдзе.

Про це він заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода». ​

За його словами, переатестація, організована Деканоїдзе, призвела до розвалу поліції і не дала жодного результату. «Наприклад, один із двох ґвалтівників [поліцейських, підозрюваних у згвалтуванні жінки у відділку поліції Кагарлика] успішно пройшов переатестацію, організовану Хатією Деканоїдзе у 2016 році. Достатньо?» — зазначив він.

На уточнювальне запитання, чи правда, що 93% старих кадрів поновилися в поліції через суди, про що раніше заявляла Деканоїдзе, Геращенко відповів, що не має точних даних щодо цього.

  • Хатія Деканоїдзе очолювала українську Національну поліцію всього рік. У листопаді 2016 року залишила посаду за власним бажанням. У 2017 році вона повернулася у Грузію і зайнялася політикою.
  • 29 травня низка українських ЗМІ написали, що Деканоїдзе повертається в Україну і може очолити українську митницю. Саакашвілі цю інформацію спростував.
  • У інтервʼю «Бабелю» Деканоїдзе заявила, що її приїзд в Україну не повʼязаний з імовірними призначеннями, хоча вона зустрічалася з Саакашвілі.