Ткаченко розповів, чи буде змагатися за посаду мера Києва після призначення міністром культури

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Новопризначений міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів, що не планує змагатися за крісло мера Києва після призначення в Кабінет міністрів.

Про це він заявив в ефірі «Сніданку з 1+1».

На запитання ведучого, чи відмовиться він від мерських амбіцій після призначення міністром культури, Ткаченко відповів: «Очевидно».

  • Під час засідання 4 червня Верховна Рада проголосувала за призначення Олександра Ткаченка новим міністром культури та інформаційної політики. За таке рішення проголосували 263 депутати.
  • Постанову про призначення Ткаченка прем’єр-міністр Денис Шмигаль вніс до Ради 3 червня. Того ж дня його кандидатуру підтримали на профільному комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики.
  • Після призначення міністром культури нардепа від «Слуги народу», голови комітету Ради з гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка його місце у ВР займе юрист і колишній суддя Денис Маслов.
  • Раніше Ткаченко оголосив про участь у праймеріз «Слуги народу» (внутрішньопартійні вибори) щодо визначення кандидатури в мери Києва. У листопаді торік повідомлялося, що «Слуга народу» розглядає Ткаченка як основного кандидата на посаду мера.