Ляшко: Київ та 7 областей не зможуть з 5 червня повністю відкрити ресторани

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Ляшко: Київ та 7 областей не зможуть з 5 червня повністю відкрити ресторани

Spencer Davis / Unsplash

Київ, Волинська, Житомирська, Львівська, Рівненська, Чернівецька, Донецька й Луганська області не відповідають епідемічним критеріям, а тому не зможуть повноцінно відкрити ресторани та кафе з 5 червня. Про це під час брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, Київ, Чернівецька, Волинська, Житомирська, Львівська та Рівненська області не проходять за індикатором захворюваності. Донецька та Луганська області не проходять за кількістю тестувань — кількість ПЛР-тестів та тестів імуноферментного аналізу має бути більше ніж 12 на 100 тисяч населення протягом 7 днів.

Відкриття кавʼярень та ресторанів у цих областях буде порушенням постанови про введення адаптивного карантину на території України.

Раніше повідомлялось, що з 5 червня всі заклади громадського харчування будуть приймати відвідувачів як усередині приміщення, так і на літніх терасах. Міністерство охорони здоров’я опублікувало тимчасові правила роботи ресторанів та кавʼярень.

  • 1 червня в Україні розпочався третій етап послаблення карантину. Почали відкривати спортивні комплекси, фітнес-центри та басейни. Крім того, запустили залізничні пасажирські перевезення міського, регіонального, дальнього внутрішнього та міжобласного сполучення.
  • З 5 червня в Україні також відновлять внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня літаки почнуть літати за кордон. Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій порадив українцям планувати відпочинок на другу половину літа.