«Думала, існує дно, але дна немає». Деканоїдзе відреагувала на закиди Геращенка

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Думала, існує дно, але дна немає». Деканоїдзе відреагувала на закиди Геращенка

УНІАН

Колишня очільниця Нацполіції Хатія Деканоїдзе відповіла на закиди заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка про її провину у провалі реформи патрульної поліції. Про це вона заявила у коментарі «Українській правді».

«Антон Геращенко вирішив звинуватити мене у всіх невдачах роботи поліції, я думала існує дно, але дна немає! Ось, що хочу сказати — українське суспільство заслуговує більш гідної реакції від офіційних представників держави», — заявила Деканоїдзе.

За її словами, події у Кагарлику, Броварах, Переяславі, бандитські розбірки — «це про тих, хто залишив систему такою, яка вона була до 2015 року, і позбувся всіх тих, хто хотів змінити цю систему».

Вона наголосила, що після її відходу понад 93% звільнених і колишніх міліціонерів, які не пройшли атестацію, повертаються в поліцію.

Напередодні Антон Геращенко заявив, що переатестація, яку організувала Деканоїдзе, призвела до розвалу поліції і не дала жодного результату: «Наприклад, один із двох ґвалтівників [поліцейських, підозрюваних у зґвалтуванні жінки у відділку поліції Кагарлика] успішно пройшов переатестацію, організовану Хатією Деканоїдзе у 2016 році. Достатньо?»

На уточнювальне запитання, чи правда, що 93% старих кадрів поновилися в поліції через суди, про що раніше заявляла Деканоїдзе, Геращенко відповів, що не має точних даних щодо цього.

  • Хатія Деканоїдзе очолювала українську Національну поліцію всього рік. У листопаді 2016 року залишила посаду за власним бажанням. У 2017 році вона повернулася у Грузію і зайнялася політикою.
  • 29 травня низка українських ЗМІ написали, що Деканоїдзе повертається в Україну і може очолити українську митницю. Саакашвілі цю інформацію спростував.