У польському Сеймі посварилися лідер правлячої партії та опозиція. Качинський назвав опонентів «нахабною потолоччю»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У польському Сеймі відбулася словесна перепалка між лідером правлячої партії «Право і справедливість» Ярославом Качинським і опозицією.

Як повідомляє Onet, суперечка виникла під час обговорення пропозиції про вотум недовіри міністру охорони здоровʼя Лукашу Шумовському.

Представник опозиційної «Громадянської коаліції» Борис Будка підхопився з місця під час виступу депутата, яка говорила про протикоронавірусні заходи, і прокричав про вотум недовіри міністру.

Одразу після цього почалася суперечка. Віцеспікер Сейму Рішард Терлецький попросив усіх заспокоїтися, але депутати продовжували перекрикувати один одного. У підсумку Качинський назвав всю опозицію «нахабною потолоччю». У залі моментально відреагували обуреними вигуками.

Віцеспікер розпорядився зробити перерву на 5 хвилин. Опозиція назвала поведінку Качинського «чванством і зарозумілістю».

Депутати з рештою відхилили вотум недовіри Шумовському.

  • Президентські вибори в Польщі відбудуться 28 червня. Їх проведуть за гібридною системою. Це означає, що можливий другий тур виборів відбудеться через два тижні — 12 липня 2020 року. До цього президентські вибори планували провести 10 травня, але їх перенесли через коронавірус.
  • Колишні президенти і премʼєр-міністри Польщі, серед яких Броніслав Коморовський і Лех Валенса, заявили, що бойкотуватимуть майбутні президентські вибори в тій формі, в якій вони будуть проходити цього разу, і закликали громадян вчинити так само.