Трамп на тлі протестів втрачає підтримку в ключових штатах

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Трамп на тлі протестів втрачає підтримку в ключових штатах

Alex Edelman / Bloomberg via Getty Images

Президент США Дональд Трамп втрачає підтримку в тих штатах, які вагаються між демократами та республіканцями. Опитування виявили падіння рейтингів на тлі пандемії та протестів, що розгорілися у країні після вбивства поліцейськими беззбройного афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це повідомляє CNN.

Опитування у штатах, що вагаються, показали, що в Аризоні Джо Байден лідирує з відривом у 4%, в Огайо у 2%, а у Вісконсіні аж у 9%. Дональд Трамп випереджає свого конкурента лише в Техасі — на 1%.

Наприклад, Трамп програє Байдену, якщо не набере голосів у Техасі, навіть попри збереження голосів у тих штатах, які були за нього у 2016 році.

За даними видання, Трамп з початку року витратив на передвиборчу агітацію в Огайо, Аризоні та Вісконсині щонайменше $1 млн. Однак виборців штатів це не переконало.

Хоча електоральна карта сьогодні не на користь Трампа, до виборів ще далеко, і в нього є можливість, а також потужне фінансування, щоб змінити ситуацію на свою користь. За умови, якщо діючому президенту вдасться переконати виборців так само, як він зробив це 4 роки тому, коли попередні рейтинги однозначно говорили на користь Гілларі Клінтон.

  • У компанії Google повідомили про спроби іноземних хакерів зламати комп’ютери передвиборчих штабів Дональда Трампа та Джо Байдена.
  • Президентські вибори у США відбудуться 3 листопада. Імовірним кандидатом від Демократичної партії може стати Джо Байден. Він вважається головним суперником Дональда Трампа на майбутніх виборах.
  • Раніше Трамп звинуватив Китай у веденні кампанії з дезінформації, яка спрямована на підтримку його конкурента на виборах — Байдена.