«Рада без Ляшка — як село без церкви». Лідер РПЛ заявив, що балотуватиметься на окрузі загиблого нардепа Давиденка

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Рада без Ляшка — як село без церкви». Лідер РПЛ заявив, що балотуватиметься на окрузі загиблого нардепа Давиденка

УНІАН фото

Очільник Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що балотуватиметься на виборах до парламенту на 208 окрузі, де переміг загиблий нардеп Валерій Давиденко.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна 24».

Він розповів, що мав непрості стосунки із Давиденком, однак він був «потужним депутатом» і багато чого зробив для Чернігівської області. Також Ляшко нагадав, що 2012 року переміг на цьому окрузі з «феноменальним успіхом».

«Це був один з найкращих результатів в Україні. Після цього на цьому окрузі мої виборці двічі обирали Давиденка… У нас там дуже потужна підтримка, і за мене голосували на президентських і на парламентських виборах, тому ми цей округ нікому не віддамо… Я піду на цей округ і виграю вибори», — заявив Ляшко.

На думку політика, усі люди хочуть, щоб «Ляшко був у парламенті».

«Тому що Рада без Ляшка — як село без церкви», — підкреслив він.

  • 23 травня у Києві знайшли мертвим депутата Верховної Ради Валерія Давиденка (депутатська група «Довіра). Його з вогнепальним пораненням голови знайшли близько 17:30 у приміщенні офісу, у Шевченківському районі столиці. На місці виявили пістолет.
  • За словами заступника очільника МВС Антона Геращенка, правоохоронці розглядають версію вбивства, самогубства або інсценування самогубства.
  • Валерій Давиденко був мажоритарником, 2019 року він переміг на 208 окрузі у Чернігівській області. За законом, ЦВК має призначити повторні вибори на окрузі.