Франція та Чехія не вводитимуть суворий карантин, якщо буде друга хвиля коронавірусу

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Франція та Чехія не вводитимуть суворий карантин, якщо буде друга хвиля коронавірусу

Sabina Fratila / Unsplash

Франція та Чехія не оголошуватимуть загальнонаціональний суворий карантин, навіть якщо буде друга хвиля епідемії коронавірусу.

У інтервʼю виданню Le Parisien голова Вченої ради при уряді Франції Жан-Франсуа Дельфрессі сказав, що навіть якщо події розгортатимуться за найгіршим сценарієм, країна не повернеться до суворого карантину. Виняток — обмеження введуть у деяких районах, які стануть осередками епідемії.

«На переконання Вченої ради, що б не трапилося, ми не зможемо повторити загальнонаціональний карантин у Франції. Першого разу це було важливо, у нас не було вибору, але ціна, яку ми платимо, занадто висока», — сказав він.

Зі свого боку премʼєр-міністр Чехії Андрій Бабіш сказав, що уряд країни не буде вводити обмеження вдруге і закликав не спекулювати на темі другої хвилі захворювання. У випадку спалаху хвороби тут теж планують посилити контроль за окремими регіонами.

«Наше завдання — впоратися з економічною кризою», — додав він.

  • 1 червня в Україні розпочався третій етап послаблення карантину. Почали відкривати спортивні комплекси, фітнес-центри та басейни. Крім того, запустили залізничні пасажирські перевезення міського, регіонального, дальнього внутрішнього та міжобласного сполучення.
  • З 5 червня в Україні також відновлять внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня літаки почнуть літати за кордон. Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій порадив українцям планувати відпочинок на другу половину літа.