МЗС радить українцям оминати протести у США і повідомило, куди звертатися по допомогу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МЗС радить українцям оминати протести у США і повідомило, куди звертатися по допомогу

@TCanseeyou / Twitter

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям у США уникати скупчень людей та не брати участі в акціях протесту.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Також МЗС рекомендує неухильно дотримуватися заходів безпеки і правил перебування іноземців у США, виконувати законні вимоги правоохоронців і стежити за повідомленнями місцевих органів влади про розвиток ситуації.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам України слід звертатися до консульського відділу посольства України, якщо громадяни перебувають у штатах Алабама, Аляска, Арканзас, Вірджинія, Делавер, Джорджія, Західна Вірджинія, Кентуккі, Луїзіана, Меріленд, Міссісіпі, Міссурі, Огайо, Оклахома, Південна Кароліна, Північна Кароліна, Теннессі, Техас і Флорида. Гаряча лінія +1 (202) 322 2616, e-mail: [email protected]

Якщо українці перебувають у штатах Вермонт, Коннектикут, Массачусетс, Мейн, Нью-Гемпшир, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Пенсильванія, Роуд Айленд — їм необхідно звертатися до генконсульства в Нью-Йорку. Гаряча лінія + 1 917 325 1444, e-mail: [email protected].

Якщо українці перебувають у штатах Айова, Вісконсин, Іллінойс, Індіана, Канзас, Міннесота, Мічиган, Небраска, Південна Дакота та Північна Дакота — вони можуть звертатися до генконсульства у Чикаго. Гаряча лінія +1 312 536 9418, e-mail: [email protected]

Ті, хто перебуває в штатах Айдахо, Аризона, Вайомінг, Вашингтон, Гаваї, Каліфорнія, Колорадо, Монтана, Невада, Нью-Мексико, Орегон, Юта, можуть звертатися до генконсульства в Сан-Франциско. Гаряча лінія +1 415 690 0460, e-mail: [email protected].

Цілодобова гаряча лінія МЗС України: +38 044 238 16 57, e-mail: [email protected].