Двоє копів, яких затримали у справі про вбивство Джорджа Флойда у США, працювали у поліції менше тижня

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Двоє американських правоохоронців Томас Лейн та Александр Куенг, яких затримали за звинуваченнями у вбивстві Джорджа Флойда, працювали у поліції менше тижня і проходили стажування. Їхнім безпосереднім ментором був Дерек Шовен, який і душив коліном Флойда.

Про це пише The New York Times.

Адвокати Лейна та Куенга під час судового засідання активно апелювали до цього факту і наголошували, що їхні підзахисні мали навчатися від Шовена, який працює правоохоронцем уже 19 років.

Для Лейна день вбивства Флойда був лише четвертим днем у поліції. Куенг став офіцером у поліції ще у грудні, однак у той день він працював лише третю зміну як повноправний правоохоронець.

«Вони повинні були називати його [Дерека Шовена] «cер». У нього 20-річний досвід. Що повинен робити мій клієнт, крім як слідувати тому, що сказав ментор? Чи є це пособництвом чи підбурюванням до злочину?» — зазначив адвокат одного із копів.

Також адвокат Куенга зазначив, що обидва новобранці намагались зупинити Шовена під час того, як він коліном душив Флойда.

«Кілька разів містер Куенг і містер Лейн звертали увагу цього ветерана з 19-річним стажем і говорили: «Ви не повинні цього робити», — сказав адвокат.