Наглядова рада Укрексімбанку відреагувала на телефонний дзвінок Зеленського

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Наглядова рада Укрексімбанку відреагувала на телефонний дзвінок Зеленського

JESHOOTS.COM / Unsplash

Наглядова рада Укрексімбанку заявляє, що установа відкрита для звернень клієнтів та готова опрацьовувати будь-які проблемні питання. Таким чином у банку відреагували на телефонний дзвінок президента Володимира Зеленського 3 червня.

Про це повідомляє пресслужба банку.

«Ми налаштовані підтримувати своїх клієнтів на шляху виходу з кризи та закликаємо їх якнайшвидше розпочати офіційну та прозору комунікацію з відповідними органами управління банку», — пишуть у повідомленні.

Також зазначають, що правління банку прагне врахувати і інтереси установи, і інтереси клієнта. Там підкреслили, що контроль за ефективністю роботи правління здійснює Наглядова рада, а не акціонер або будь-який політичний орган.

  • 3 червня президент Володимир Зеленський під час публічної зустрічі з представниками бізнесу в Хмельницькому зателефонував голові Укрексімбанку Євгену Мецгеру та просив його вирішити проблеми бізнесменів з реструктуризацією кредитів.
  • «Жень, послухай мене, тут не питання однієї компанії, це різні компанії. Значить, це відбувається у вас по всій країні. Це глобально вирішуєте ви [...]. Вирішіть це питання», — казав Зеленський під час дзвінка.
  • Партія «Європейська солідарність» побачила ознаки тиску і корупції у дзвінку президента голові банку. Депутати фракції звернулися до Держбюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції з вимогою «відреагувати на порушення закону з боку глави держави».