В Іраку за добу виявили понад тисячу інфікованих коронавірусом. При цьому загальна кількість хворих — одна з найменших у регіоні

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

В Іраку за останню добу зафіксували понад тисячу випадків захворювання на коронавірус. Це рекордний показник, повідомляє Reuters.

Наразі країна наближається до відмітки у 10 тис. підтверджених випадків зараження коронавірусом. Всього в Іраку 9,8 тис. хворих.

Кількість хворих збільшилась утричі протягом останніх трьох тижнів.

За весь час від ускладнень інфекції померли 285 людей.

У порівнянні з сусідами Ірак має досить скромну статистику поширення коронавірусу.

Зокрема, у сусідньому Ірані на сьогоднішній день понад 167 тис. хворих, у Туреччині приблизно стільки ж, у Саудівській Аравії — понад 95 тис., а в Кувейті — майже 30,5 тисячі.

  • Всесвітня організація охорони здоровʼя нагадала про важливість дотримання заходів обережності після ослаблення карантину, оскільки в деяких країнах кількість заражених коронавірусом зростає.
  • За даними сервісу Worldometer, зараз у світі більше ніж 6,7 мільйона заражених коронавірусом людей. Інфекцію подолали більше ніж 3,2 мільйона людей, від ускладнень померли майже 400 тисяч.
  • Епіцентром залишається США — там майже 2 мільйони хворих. На другому місці — Бразилія, де захворіли 615 870 людей. Там за минулу добу зафіксували 1 473 смерті від коронавірусу, число летальних випадків досягло 34 021. За кількістю жертв ця країна обігнала Італію.
  • За даними ВООЗ, Південна Америка стала новим епіцентром пандемії коронавірусу.