«Київ дивиться у майбутнє». Кличко відмовився балотуватися у мери столиці від партії Порошенка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Київ дивиться у майбутнє». Кличко відмовився балотуватися у мери столиці від партії Порошенка

Юлія Вебер / «Бабель»

Мер Києва Віталій Кличко відхилив пропозицію балотуватися на посаду міського голови столиці від партії «Європейська солідарність».

Про це він написав у Telegram.

Мер подякував за пропозицію, але зазначив, що вже багато років є лідером партії УДАР і висуватиметься саме від неї. «А також поведу команду «УДАРУ» на місцеві вибори, зокрема — в Київраду», — підкреслив Кличко.

Він додав, що заради захисту інтересів місцевого самоврядування та громадян, партія готова співпрацювати з усіма демократичними силами, які працюватимуть в майбутній Київраді над змінами в столиці.

  • У пʼятницю партія п’ятого президента Петра Порошенка «Європейська солідарність» закликала Віталія Кличка балотуватися на наступних місцевих виборах від їхньої політичної сили.
  • Згідно з квітневим опитуванням групи «Рейтинг», майже 40% киян готові проголосувати на виборах очільника столиці за Віталія Кличка.
  • При цьому шоумена Сергія Притулу підтримали б 9,1% опитаних, нардепа від «Слуги народу» Олександра Ткаченка — 8,8%, телеведучого Андрія Пальчевського — 8,2%, ексмера столиці Олександра Омельченка — 6,4%, ексголову КМДА Олександра Попова — 5,2%, колишнього нардепа Борислава Березу — 4,4%. При моделюванні другого туру Кличко перемагає усіх опонентів.