Степанов: У МОЗ з’явиться підрозділ, який займатиметься питаннями трансплантації та лікування за кордоном

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Міністерстві охорони здоровʼя створять окремий підрозділ, який займатиметься питаннями трансплантації та лікування за кордоном.

Про це на брифінгу повідомив глава МОЗ Максим Степанов.

«Питанням трансплантації та лікування за кордоном в міністерстві буде приділятися особлива увага по тій новій структурі, яку я на минулому тижні підписав. У нас буде окремий підрозділ, який буде займатися питаннями трансплантації та лікування за кордоном», — повідомив Степанов.

Він розповів, що зараз семеро українців у Індії очікують на трансплантацію.

«У Індії перебувають семеро пацієнтів, двоє з яких перебувають на стаціонарному лікуванні, ще пʼятеро — на амбулаторному лікуванні. Ці затримки вийшли через пандемію, ті обмеження, які були в Індії. Ми тримаємо зв’язок із цією клінікою, де проходить лікування наших пацієнтів і намагаємося зробити все, щоб це було пришвидшено», — наголосив міністр.

  • Наприкінці року Кабінет міністрів затвердив тарифи на надання третинної медичної допомоги шляхом трансплантації. Згідно з нею, трансплантація нирки (від живого донора або донора-трупа) коштуватиме від 323 тис. грн, АВО-несумісної нирки — 721 тис. грн. Трансплантація серця коштуватиме від 535 тис. грн, а пересадка печінки — від 855 тис. грн. Вартість пересадки гемопоетичних стовбурових клітин стартуватиме від 1,3 млн грн.