Кількість хворих на коронавірус у світі перевищила 7 мільйонів осіб

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Кількість випадків інфікування коронавірусом у всьому світі перевищила 7 млн. Про це свідчать дані сайту Worldometer.

Найбільше інфікованих у США — майже 2 млн людей. На другому місці за захворюваністю Бразилія. У країні зафіксували понад 675 тис. випадків.

На третьому місці — Росія, де виявили вже понад 467 тис. хворих. При цьому летальних випадків у країні порівняно мало (близько 6 тис.) Видання Meduza повідомляло, що в Росії маніпулюють зі статистикою жертв коронавірусу. В офіційні списки померлих від COVID-19 потрапляють не всі, кого лікували від інфекції, а тільки ті, чий розтин покаже, що причиною смерті став саме коронавірус. Якщо смерть хворого з COVID-19 викликана ускладненнями хронічних захворювань, у посмертному діагнозі головною причиною смерті можуть назвати саме їх.

За період пандемії у світі від коронавірусу одужали більше 3 мільйонів 426 тисяч осіб. Через ускладнення після хвороби померли близько 402 тисяч осіб.

  • В Україні за минулу добу підтвердили 485 нових випадків коронавірусу, одужали 242 людини, померло — 11. Загальне число інфікованих — 26 999 осіб. Всього коронавірус побороли 12 054 пацієнта, померли — 788.
  • 1 червня в Україні почався третій етап ослаблення карантину. Почали відкривати спортивні комплекси, фітнес-центри та басейни. Крім того, запустили залізничні пасажирські перевезення міського, регіонального, далекого внутрішнього та міжобласного сполучення.
  • З 5 червня в Україні також відновлять внутрішнє авіасполучення, а з 15 червня літаки почнуть літати за кордон. Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій порадив українцям планувати відпочинок на другу половину літа.