Справи Майдану: ДБР повідомило про підозру двом ексберкутівцям

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У справах Майдану про підозру повідомили двом колишнім міліціонерам полку особливого призначення «Беркут», який підпорядковується МВС у Дніпропетровській області. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідство встановило, що 22 січня 2014 року колишні міліціонери сфальсифікували докази щодо одного з незаконно затриманих учасників акції протесту. Ексберкутівці надали завідомо неправдиві свідчення про його нібито участь у масових заворушеннях на вулиці Грушевського, які супроводжувалися знищенням майна.

Унаслідок таких незаконних дій силовиків учасника акції протесту арештували за особливо тяжкий злочин, якого він нескоював.

Колишні правоохоронці підозрюються у незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів у центральній частині міста Києва, а також у наданні слідчому завідомо неправдивих показань зі штучним створенням доказів вини (ст. 340 та ч. 2 ст. 384 ККУ).

  • Печерський районний суд Києва заочно заарештував колишнього заступника голови Служби безпеки України — керівника Антитерористичного центру. Колишнього правоохоронця підозрюють у причетності до організації тяжких і особливо тяжких злочинів проти учасників Євромайдану в лютому 2014 року.