Відкриття КПВВ на Донбасі: бойовики не пропускають людей на окуповану територію

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Відкриття КПВВ на Донбасі: бойовики не пропускають людей на окуповану територію

Державна прикордонна служба України

У рамках послаблення карантину Україна відкрила два КПВВ на лінії розмежування на Донбасі, однак бойовики відмовляються пропускати людей на окуповану територію.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

«Прикордонними підрозділами зі складу Об’єднаних сил об 11.00 годині, відповідно до наказу командувача ООС, розпочато пропуск через лінію розмежування у визначених контрольних пунктах в’їзду-виїзду», — йдеться у повідомленні.

За цей час, станом на 13:00 у двох пунктах пропуску — «Мар’їнка» та «Станиця Луганська» — було пропущено 12 осіб. Один чоловік на автомобілі уже повернувся і повідомив, що бойовики не пропустили його на окуповану територію. Ще 11 людей пройшли контроль українських прикордонників, однак досі очікують проходження блокпосту бойовиків.

У ДПСУ також розповіли, що наразі перед КПВВ «Мар’їнка» утворилася черга із близько 100 пішоходів, серед яких 70 — люди похилого віку.

  • Від 10 червня частково відновили роботу пункти пропуску на лінії розмежування на Донбасі, які були закриті через карантин. Пропуск громадян і транспортних засобів буде проводитися щодня з 11:00 до 14:00.
  • Від 1 червня всі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування перейшли на літній графік роботи — з 6:00 до 20:00.