Зеленському, Єрмаку, заступнику глави МОЗ Ляшку та меру Хмельницького виписали штрафи за відвідини кав’ярні

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленському, Єрмаку, заступнику глави МОЗ Ляшку та меру Хмельницького виписали штрафи за відвідини кав’ярні

Facebook / Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що йому виписали штраф за порушення карантину через візит до кав’ярні у Хмельницькому, робота якої на той час була заборонена.

Про це він розповів під час спілкування з пресою у Чернігові, повідомляє Укрінформ.

При цьому, президент наголосив, що рішення про штраф за відвідини кав’ярні є правильним. «Можна зняти маску, так краще чути, а то буде, як на Хмельниччині, випишуть мені штраф, і в принципі правильно зробили», — сказав Зеленський.

Згодом у Нацполіції повідомили, що всупереч карантинним обмеженням власник кавʼярні відновив роботу та обслуговував відвідувачів. Окрім президента, штраф також виписали власникові кафе та всім іншим відвідувачам — керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку, його першому заступнику Сергію Трофімову, головному санітарному лікарю, заступнику міністра охорони здоровʼя Віктору Ляшку, голові Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитру Габінету та меру Хмельницького Олександру Симчишину.

Поліцейські склали на них адміністративні протоколи за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали направлять на розгляд суду.

Порушення правил карантину тягне за собою накладення штрафу від 17 тис. до 34 тис. грн.

10 червня Зеленський перебуває з робочим візитом у Чернігові. Він анонсував поїздку ще минулого тижня, розповівши, що хоче зустрітися з основним претендентом на крісло глави Міністерства освіти і науки — ректором Чернігівського технологічного університету Сергієм Шкарлетом.

«У середу я поїду в Чернігів. Я збираюся прийти в університет, я хочу просто подивитись, як він виглядає, хочу поговорити зі студентами і зрозуміти, що це за людина», — розповів тоді президент.

  • 3 червня під час поїздки до Хмельницької області відвідав кавʼярню, хоча Кабмін дозволив закладам харчування пускати клієнтів всередину лише з 5 червня. Кавʼярню також відвідали глава Офісу президента Андрій Єрмак, мер Хмельницького Олександр Симчишин і головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.