Справа Шеремета: апеляційний суд відмовився звільнити з-під варти Юлію Кузьменко

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Справа Шеремета: апеляційний суд відмовився звільнити з-під варти Юлію Кузьменко

УНІАН

Київський апеляційний суд залишив під вартою підозрювану в убивстві журналіста Павла Шеремета лікарку і волонтерку Юлію Кузьменко.

Рішення оголосила головуюча суддя, повідомляє Укрінформ.

«Ухвалу Печерського суду від 26 травня залишити без змін, скаргу захисника Безпалого в інтересах Кузьменко залишити без задоволення», — сказала суддя.

Кузьменко хотіли взяти на поруки декілька людей, серед них народний депутат від «Голосу» Кіра Рудик.

«Феміда дійсно сліпа. А ще глуха й німа», — прокоментував рішення суду адвокат Кузьменко Тарас Безпалий у Facebook.

Колишній вʼязень Кремля, український режисер Олег Сенцов написав відкритого листа президенту Володимиру Зеленському з вимогою забезпечити справедливий розгляд справи про вбивство Шеремета.

  • 22 травня стало відомо, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Шеремета за підозрою музиканту Андрію Антоненку, лікарці Юлії Кузьменко і військовій медсестрі Яні Дугарь.
  • Раніше стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозри. Андрій Антоненко тепер є не організатором убивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко також є виконавцем, а Яна Дугарь — пособником.
  • У провадженні тепер зазначається, що Кузьменко заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на спусковий пристрій: раніше в підозрі йшлося, що вона і закладала вибухівку, і натискала на спусковий пристрій.