Адвокат: Офіс генпрокурора готує Порошенку дві справи за хуліганство

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адвокат пʼятого президента Ілля Новіков в ефірі телеканалу «Прямий» заявив, що в Офісі генпрокурора готують ще дві кримінальні справи проти Петра Порошенка. Цього разу — за хуліганство, передає Інтерфакс-Україна.

За словами Новікова, про це він дізнався з джерел в Офісі генпрокурора.

«Сюжет такий — хуліганство, вчинене колишнім пʼятим президентом Порошенком з особливим цинізмом і зневагою до суспільства. Один епізод був 25 лютого, а другий — 27 лютого минулого року під час поїздки у Запоріжжя і Червоноград», — сказав Новіков.

Адвокат заявив, що ОГП, зокрема Ірина Венедіктова, і Держбюро розслідувань виконують вказівки згори та займаються політичним переслідуванням Порошенка. За його словами, відомства «перетнули червоні лінії, за якими закінчуються здоровий глузд і адекватність».

  • 10 червня слідчі Держбюро заявили, що повідомили про підозру Порошенку. Його підозрюють у тому, що, будучи президентом, у 2018 році він «видав явно злочинний наказ», що нібито схилив військову посадову особу — голову Служби зовнішньої розвідки — до перевищення ним влади та службових повноважень. При цьому адвокати пʼятого президента наголосили, що підозру вручили з порушенням, оскільки це повинна робити Венедіктова.
  • Після цього Порошенко разом із депутатами своєї фракції «Європейська солідарність» прорвався до Офісу генерального прокурора, в кабінет Ірини Венедіктової.
  • ДБР оприлюднило відео із врученням підозри Порошенку, а Офіс генпрокурора повідомив, що клопотатиме про взяття Порошенка під варту.
  • Згодом Венедіктова сказала, що вручення підозри Порошенку не є політичним рішенням, і заявила про тиск з боку останнього.