У білоруському Белгазпромбанку тривають масштабні обшуки. Ним 20 років керував опонент Лукашенка на виборах

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У білоруському Белгазпромбанку Департамент фінансових розслідувань проводить масштабні обшуки у справі про «відмивання коштів». Банком 20 років керував можливий опонент президента Білорусі Олександра Лукашенка на майбутніх виборах Віктор Бабарико.

Про це пише видання tut.by.

Працівники ДФР проводять обшуки в головному офісі банку та в людей, пов’язаних із Бабарико. Справу порушено за статтями про «відмивання коштів» і «ухилення від сплати податків».

«Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Як підозрювані у кримінальній справі проходять представники комерційних структур, колишні та чинні працівники банківської системи. Додаткова інформація буде надана згодом», — заявили у Комітеті держконтролю Білорусі.

Водночас там повідомили, що сам Бабарико у цій справі не має жодного статусу.

  • Віктор Бабарико є одним із головних опонентів Лукашенка на майбутніх президентських виборах у Білорусі. Він уже зібрав необхідних 100 тисяч підписів для висування своєї кандидатури.
  • В опитування на різних новинних сайтах Білорусі Бабарико набирав понад 50% голосів. Через це сайтам заборонили публікувати подібні передвиборчі опитування.
  • Раніше Олександр Лукашенко заявив, що білоруське суспільство не готове до того, щоб президентом країни стала жінка. Начебто Конституція країни виписана під «мужика». Вибори президента Білорусі відбудуться 9 серпня.