Росія схвалила «Авіфавір» як ефективний препарат від коронавірусу. Лікарні отримали перші поставки

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Росія схвалила «Авіфавір» як ефективний препарат від коронавірусу. Лікарні отримали перші поставки

ЦВТ ХимРар

Російські лікарні та фармацевтичні організації отримали перші поставки єдиного антикоронавірусного препарата, який схвалило Міністерство охорони здоров’я країни. «Авіфавір», який розроблений на базі японського препарату проти грипу, буде безкоштовним для застрахованих громадян у кількох регіонах.

Про це повідомляє Російський фонд прямих інвестицій.

За даними розповсюджувачів нового препарату, він успішно склав клінічні випробування, продемонстрував високу ефективність і безпечність.

«Після перших 4 днів лікування 65% із 40 пацієнтів, які вживали «Авіфавір», мали негативний тест на коронавірус, це в 2 рази вище, ніж у групі стандартної терпаії. До 10 дня кількість пацієнтів з негативним тестом досягла 90%. Ефективність вище 80%, що є критерієм препарату з високою противірусною активністю», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що аналог японського препарату «Фавіпіравір» є другим у світі, схваленим для лікування коронавірусу. Виробляє «Авіфавір» російська компанія «ХимРар».

Як зазначали Kyodo, Міністерство охорони здоров’я Японії не схвалило «Фавіпіравір», на базі якого розроблений російський препарат, оскільки він не продемонстрував ефективності в лікуванні коронавірусу. Випробування продовжили до кінця червня.

Російський фонд прямих інвестицій планує виробляти препарат в об’ємах, що дорівнюють лікуванню 60 тис. людей на місяць, повідомляє Reuters. Згідно з заявою голови Фонду, запити на поставки «Авіфавіру» надіслали вже 10 країн.