США виділили Україні $250 млн військової допомоги

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
США виділили Україні $250 млн військової допомоги

Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Міністерства оборони США оголосило про виділення $250 млн на підтримку безпеки України.

Про це повідомляється на сайті Пентагону.

При цьому 50% допомоги за програмою надається Україні лише за наявності прогресу в реформування сектору безпеки й оборони.

Пакет безпекової допомоги передбачає надання Україні, зокрема, засобів контрбатарейної боротьби, транспорту, медичного обладнання, а також підготовку підрозділів ЗСУ. Окремий акцент у цьогорічному пакеті допомоги робиться на підтримку Військово-морських сил.

Посольство України у США подякувало Пентагону, додавши, що реформа сектору безпеки й оборони України та наближення його до стандартів НАТО є одним з головних пріоритетів українського уряду.

  • Наприкінці травня Пентагон повідомив Конгресу США, що готовий надати Україні додаткову військову допомогу на $125 млн. У відомстві заявили, що Україна просунулася в ключових реформах, що є умовою для отримання пакету допомоги.
  • 15 травня США передали ЗСУ обладнання на $25 млн. В Україну доставили пристрої нічного бачення, тепловізори, рації та медичне обладнання, яке буде направлено військовим у зону бойових дій на Донбасі.
  • У грудні 2019 року Україна домовилася про постачання другої партії протитанкових ракетних комплексів виробництва американських компаній Raytheon і Lockheed Martin — Javelin.