Мер Москви Собянін порекомендував не ходити на Парад перемоги. Захід вирішили перенести щонайменше в 10 містах

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Мер столиці Росії Сергій Собянін рекомендував жителям Москви залишатися вдома і не відвідувати масові заходи через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє РБК.

«Я б не рекомендував вам нікуди ходити у ці свята. У нас заборонені поки масові заходи. Так, офіційні заходи будуть проводитися і 12 [червня], і в день Параду, але краще подивитися по телевізору», — сказав Собянін.

Він зазначив, що це великий ризик, тому краще себе обмежити.

Як повідомляє DW, міська влада принаймні 10 великих міст Росії відмовилася від проведення Параду 24 червня через загрозу поширення коронавірусу і перенесли захід. Від парадів відмовилися в Ярославлі, Пскові, Саранську, Оренбурзі, Нижньому Тагілі, Петропавловську-Камчатському і Курську. Першими про перенесення заходів повідомили в Бєлгородській та Орловській областях, а також у Пермському краї.

  • Парад перемоги в Росії не відбувся 9 травня через пандемію. Однак президент Росії Володимир Путін все ж вирішив провести парад 24 червня.
  • Мер російської столиці Сергій Собянін оголосив про початок масштабного послаблення карантину в місті, попри те, що за період пандемії там виявили майже 200 тисяч випадків зараження коронавірусом.