Влада Лондона замурувала памʼятник Черчиллю напередодні антирасистських акцій протесту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Влада Лондона замурувала памʼятник Черчиллю напередодні антирасистських акцій протесту

Wikipedia / Michael

У Лондоні в переддень триденних акцій протесту влада «замурувала» памʼятник премʼєр-міністру країни Вінстону Черчиллю, щоб захистити його від вандалізму.

Про це пише Reuters.

Памʼятник премʼєр-міністру забили бляшаними щитами. Крім того, влада міста замурувала військовий меморіал в центрі Лондона. Цей меморіал щорічно відвідують члени уряду і королівська родина, щоб вшанувати памʼять загиблих у Першій світовій війні.

Антирасистські акції протесту почнуться в Лондоні в пʼятницю ввечері. Водночас, група футбольних фанатів, які називають себе патріотами, та прихильники праворадикального активіста Томмі Робінсона заявляють, що зберуться в Лондоні в суботу для захисту памʼятників.

Нинішній премʼєр Британії Борис Джонсон закликав протестувальників відмовитися від насильницьких дій. «Статуя Вінстону Черчиллю є постійним нагадуванням про його досягнення в спасінні цієї країни — і всієї Європи — від фашистської та расистської тиранії. Це абсурдно і ганебно, що сьогодні цьому пам’ятнику загрожують напади», — написав у Facebook Джонсон.

Премʼєр також виступив проти знесення памʼятників. «Ці статуї вчать нас нашому минулому, з усіма його помилками. Знести їх — означає брехати про нашу історію та завдати шкоди освіті наступних поколінь», — додав британський лідер.