Ляшко назвав дату суду, коли йому та Зеленському призначать штраф за каву у Хмельницькому

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Ляшко назвав дату суду, коли йому та Зеленському призначать штраф за каву у Хмельницькому

Facebook / Офіс президента

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що суд щодо призначення йому, президентові України Володимиру Зеленському та іншим високопосадовцям штрафів за порушення карантину відбудеться 19 червня.

Про це він розповів у ефірі телеканалу «Україна 24».

Ляшко підкреслив, що візит до кав’ярні у Хмельницькому не був відпочинком, однак, якщо це була перевірка, то такі речі «потрібно документувати». А оскільки цього задокументовано не було, тому вони і отримали штраф.

«Зараз оформлено адмінпротокол, найближчим часом, 19 червня, буде судовий розгляд справи, і як мінімум 17 тис. гривень», — зазначив головний санітарний лікар.

Ляшко також повідомив, що оскаржувати цей штраф не буде.

  • 3 червня під час поїздки до Хмельницької області Зеленський відвідав кавʼярню, хоча Кабмін дозволив закладам харчування пускати клієнтів всередину лише з 5 червня. Кавʼярню також відвідали глава Офісу президента Андрій Єрмак, мер Хмельницького Олександр Симчишин і головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.
  • Через деякий час Віктор Ляшко повідомив, що йому виписали штраф за порушення карантину через візит до кав’ярні у Хмельницькому, робота кавʼярень на той час була заборонена.