В Атланті працівник поліції застрелив афроамериканця. Влада почала розслідування, а протестувальники спалили ресторан

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Атланті (штат Джорджія) при затриманні працівник поліції застрелив 27-річного афроамериканця Річарда Брукса, що викликало нову хвилю протестів і заворушень на тлі загостреної ситуації в США навколо поліцейської жорстокості.

Як повідомляє ABC, інцидент стався ввечері 12 червня на парковці ресторану швидкого харчування в центрі міста.

Працівники поліції приїхали за викликом і помітили на парковці автомобіль, який стояв на проїзд до закладу і заважав іншим водіям підʼїхати до ресторану. У машині був темношкірий чоловік, який заснув. Двоє білих правоохоронців (Гаррет Рулф і Девід Броснан) встановили, що чоловік пʼяний. Вони ввічливо почали вести з ним діалог і заявили, що він не може в такому стані керувати авто. Рулф почав затримувати чоловіка, але Брукс несподівано почав чинити опір. Один із працівників поліції спробував застосувати електрошокер, але Бруксу вдалося його відібрати. Відразу після цього пролунало три постріли.

Брукса госпіталізували, проте лікарям не вдалося його врятувати. У сутичці постраждав і правоохоронець, він отримав кілька травм.

Згодом були опубліковані два відео події — з нагрудної камери одного з працівників поліції і камери відеоспостереження ресторану.

Влада штату почала розслідування, а начальник поліції Атланти Еріка Шилдс подала у відставку, повідомляє CNN. Мер міста Кейша Ленс Боттомс заявила, що в цій ситуації працівник поліції стріляв не обґрунтовано. Рулф уже звільнений, а Броснана притягли до відповідальності.

У місті з новою силою спалахнули акції протесту та безладдя. Як повідомляє телеканал Fox 5 Atlanta, протестувальники спалили ресторан, на парковці якого стався інцидент. Також вони блокували основну трасу міста. Поліція застосувала сльозогінний газ.