У бразильському Сан-Пауло розкопують могили, щоб звільнити місця для жертв коронавірусу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Муніципальна похоронна служба найбільшого мегаполісу Бразилії Сан-Пауло прийняла рішення звільнити місця на кладовищах для жертв коронавірусу.

Про це повідомляє Associated Press.

На кладовищах будуть розкопувати могили людей, які померли не менше ніж три роки тому. Останки зберігатимуть у пронумерованих мішках у металевих контейнерах. Їх перемістять у суспільне сховище. Ексгумацію останків почнуть протягом 15 днів.

Сан-Пауло — одне з найбільш постраждалих міст Бразилії від COVID-19. Тільки за 11 червня в місті від коронавірусу померли 5 480 осіб. При цьому там не введені карантинні заходи — всі ТРЦ працюють, люди їздять у переповненому громадському транспорті та стоять у довгих чергах. Експерти з охорони здоровʼя очікують пік пандемії в Бразилії у серпні.

  • Станом на 14 червня в Бразилії хворіють 850 796 осіб, з них померло 42 791. Країна на другому місці після США за кількістю хворих.
  • 5 червня Міністерство охорони здоровʼя Бразилії приховало частину даних статистики про поширення коронавірусу. Вже через кілька днів за рішенням суду роботу сайту зі статистикою відновили.