У Конгресі США представили законопроєкт проти «кухаря» Путіна Пригожина

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Конгресі США представили законопроєкт проти «кухаря» Путіна Пригожина

Mikhail Metzel \ TASS via Getty Images

Конгресмени представили законопроєкт, що засуджує дії Євгена Пригожина, якого вважають одним із наближених до президента РФ Володимира Путіна. Законопроєкт містить пакет заходів з протидії діям Пригожина і його партнерів «за їхні триваючі атаки на Сполучені Штати». Про це повідомляє «Голос Америки».

У заяві голови Комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США йдеться: «Євген Пригожин — маріонетка Путіна з давньою історією підриву безпеки і інтересів Сполучених Штатів в інтересах уряду Росії».

Автори законопроєкту навели як приклади втручання «фабрики тролів» Пригожина в американські вибори 2016 і 2018 років, а також дії найманців з «групи Вагнера» в Україні, Сирії, Лівії та Африці.

Законопроєкт, зокрема, передбачає:

  • переконування держав, які співпрацюють зі структурами Пригожина, припинити з ними роботу;
  • співпрацю з міжнародними партнерами США з метою переконати їх зробити аналогічні кроки;
  • додаткові санкції.

Зазначимо, що Пригожин — російський бізнесмен, ресторатор, власник кейтерингового бізнесу, засновник фабрики тролів, одна з ключових фігур у російсько-українській інформаційній війні. Компанія Пригожина займалася в Росії організацією харчування вищих осіб держави, завдяки чому він отримав від ЗМІ прізвисько «кухар Путіна» .