Експертиза визнала смерть другого афроамериканця під час сутички з поліцією вбивством

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Експертиза визнала смерть другого афроамериканця під час сутички з поліцією вбивством

Maria Oswalt / Unsplash

Смерть темношкірого чоловіка Річарда Брукса була вбивством. Про це свідчать результати розтину, повідомляє The Guardian.

Розтин показав, що 27-річний Брукс помер від крововтрати і травм органів, викликаних двома вогнепальними пораненнями. У заяві зазначено, що його смерть була вбивством.

Представники Демократичної партії заявили, що вбивство Брукса підкреслило необхідність значних змін у правоохоронних органах США.

Влада штату почала розслідування, а начальник поліції Атланти Еріка Шилдс подала у відставку, повідомляє CNN. Мер міста Кейша Ленс Боттомс заявила, що в цій ситуації працівник поліції стріляв необґрунтовано.

Через це вбивство в місті з новою силою спалахнули акції протесту та безладдя. Як повідомляє телеканал Fox 5 Atlanta, протестувальники спалили ресторан, на парковці якого стався інцидент. Поліція запропонувала винагороду в розмірі $10 000 доларів і опублікувала фотографії жінки, яка, імовірно, підпалила ресторан.

Адвокати сімʼї Брукса заявили, що у вбитого залишилась маленька донька, яка наступного дня після вбивства мала святкувати свій день народження.

За словами прокурора округу, до середини тижня прокуратура ухвалить рішення про висунення обвинувачення.

  • Увечері 12 червня в Атланті (штат Джорджія) при затриманні працівник поліції застрелив 27-річного афроамериканця Річарда Брукса, що викликало нову хвилю протестів і заворушень на тлі загостреної ситуації у США навколо поліцейської жорстокості.
  • Протести у США спалахнули 25 травня після появи відео, на якому працівник поліції душив коліном беззбройного афроамериканця Джорджа Флойда. Флойд помер, а експертиза підтвердила, що причиною смерті стали дії правоохоронця. Усім причетним правоохоронцям висунули звинувачення в убивстві, а Дерека Шовена заарештували.