Чорногорія повідомила про випадок коронавірусу. До цього країна оголосила про завершення епідемії

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Чорногорія повідомила про випадок коронавірусу. До цього країна оголосила про завершення епідемії

Alexandr Bormotin / Unsplash

Інститут охорони громадського здоров’я Чорногорії повідомив про виявлення людини, що інфікована коронавірусом. Раніше країна оголосила про завершення епідемії.

Про це повідомляють на сайті відомства.

Повідомляють, що інфікований був у Боснії та Герцеговині. Зараз він знаходиться на самоізоляції у своїй квартирі в столиці Чорногорії, Подгориці. «Ризик повторного розповсюдження інфекції мінімальний», — зазначають на сайті.

2 червня уряд Чорногорії офіційно оголосив про завершення епідемії коронавірусу COVID-19 у країні. При цьому уряд зазначив, що хоча деякі карантинні обмеження будуть скасовані, повністю карантин поки не зніматимуть, оскільки у світі триває пандемія.

  • Наприкінці травня Інститут громадського здоровʼя Чорногорії заявив, що у країні більше не фіксують нових випадків інфікування коронавірусом. Чорногорія стала першою країною у Європі, яка поборола пандемію.
  • З 15 червня Україна відновлює міжнародне регулярне пасажирське авіасполучення після кількох місяців перерви через карантинні обмеження. Українців готові приймати Албанія, США, Велика Британія, Туреччина і Туніс. Кіпр, Чорногорія, Грузія та Греція розглянуть можливість відкрити кордони з 1 липня, після поліпшення епідемічної ситуації в Україні.