Кличко звернувся до киян щодо пляжів. Нагадав, що купатися все ще заборонено

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко наголосив, що у столиці досі заборонена робота закладів харчування всередині та нічних клубів, також про заборону купатися на пляжах.

Про це мер повідомив на брифінгу.

Мер наголосив, що пляжі сьогодні відкриті тільки як прибережні зони відпочинку — купатися досі заборонено. За його словами, що всі муніципальні пляжі дезінфікують двічі на день.

«Купатися на міських пляжах сьогодні заборонено — поки не буде на це дозволу Держпродспоживслужби міста. Хочу звернутися до киян: на пляжах теж необхідно дотримуватися правил безпеки. Людям із груп ризику не рекомендовано відвідувати пляжі. Інші ж — мають дотримуватися дистанції, регулярно обробляти руки дезінфікуючими засобами», — сказав Кличко.

Також Кличко розповів, що вихідними поліція склала 16 адмінпротоколів щодо власників нічних клубів та барів за порушення карантину. Штраф становить від 34 до 340 тис. грн.

«Хочу підкреслити: бари, нічні клуби, розважальні центри місто відкривати не дозволяло. Сьогодні можуть працювати тільки літні майданчики кафе та ресторанів. Контроль за дотриманням карантинних обмежень покладений на правоохоронні органи. Вони складають адмінпротоколи про порушення», — розповів Кличко.

  • Раніше Кличко заявив, що столиця не переходить на третій етап послаблення карантину, який стартував Україні 10 червня. За словами мера, в Києві не знижується кількість хворих на коронавірус, а тому столиця не відповідає нормам критерію інцидентності.
  • У комунальному підприємстві Києва «Плесо» раніше повідомили, що пляжний сезон у столиці стартує, коли температура води підніметься до +18 градусів, що дозволить провести лабораторні дослідження.