Кількість випадків коронавірусу у світі перевищила 8 мільйонів

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Насьогодні в світі понад 8 мільйонів людей були інфіковані коронавірусом, майже третина з них — на американських континентах. Тим часом чотири країни Європи підписали контракт на закупівлю 300 тисяч доз вакцини від коронавірусу, нещодавно розробленої в Оксфорді.

Статистику оприлюднив сайт Worldometer.

Станом на 15 червня, у світі 8,031 млн інфікованих коронавірусом, з них майже 3,4 млн хворіють зараз. Загалом від ускладнень інфекції померли понад 436 тис. людей, а більше 4 млн одужали.

Наразі лідерство за кількістю випадків належить США — у цій країні зареєстровано більш ніж 2,1 млн випадків, понад 117 тис. хворих померли. За останню добу інфікувалися близько 3,6 тис. осіб, 25 померли.

На другому місці — Бразилія, де кількість випадків коронавірусу перевищує 867 тисяч. Близько 43 тис. хворих померли. Наразі дані про добове зараження і смертність відсутні.

Замикає трійку лідерів Росія з понад 537 тис. інфікованих. Всього від ускладнень хвороби померли більш ніж 7 тис. людей. За добу понад 8 тис. нових хворих, 143 людини померли.

Україна займає 34 місце в рейтингу — у країні 31,8 тис. інфікованих, 901 людина померла. За добу 655 нових випадків, 12 людей померли.