Новий Генплан Києва: Центральний автовокзал закриють, на околицях збудують три нові станції

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Новий Генеральний план Києва передбачає будівництво трьох нових автостанцій на околицях міста, а також припинення діяльності Центрального автовокзалу.

Про це пише пресслужба КМДА.

«Розробники проєкту Генерального плану Києва передбачили відкриття двох сучасних автовокзалів: у районі житлового масиву «Теремки» (південний і західний напрямки) і в районі Харківської площі (північний, східний і південно-східний напрямки)», — йдеться у повідомленні.

Згідно із Генпланом, передбачається також будівництво автостанцій «Новобіличі», «Троєщина» та «Лісництво» (вул. Бориспільська). Планується реконструювати станції «Дарниця» та «Полісся».

Водночас, за Генпланом, мають закрити чотири вокзали та станції. Це стосується Центрального автовокзалу й автостанцій «Дачна», «Поділ» і «Південна».

  • Із 1 липня у Києві електронний квиток стане єдиним способом оплати проїзду в усіх видах громадського транспорту (метро, автобусі, тролейбусі, трамваї, міській електричці та фунікулері). Для того щоб скористатися е-квитком, можна придбати одноразовий QR-квиток або картку Kyiv Smart Card.