Стерненку присудили домашній арешт у військовій частині, куди його не пускають

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Стерненку присудили домашній арешт у військовій частині, куди його не пускають

Скриншот / Радіо Свобода

Суддя Шевченківського райсуду Києва постановив взяти активіста Сергія Стерненка під домашній арешт строком на 60 діб. Раніше біля будівлі сталась сутичка за участю прихильників Стерненка, їх затримали, а пізніше відпустили.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Домашній арешт присудили за місцем реєстрації Стерненка, яке знаходиться на території військової частини в Одесі. Суддя Володимир Бугіль не дочитав постанову і вийшов із залу.

«Мені присудили домашній арешт у військовій частині. Як я маю його відбувати?» — запитав Стерненко, підкреслюючи, що його туди навіть не пустять.

За словами активіста, суд знав, що він проживає в Києві, тож цю постанову неможливо виконати.

Стерненко зареєстрований за адресою: м. Одеса, вул. Приморська, 37. Там знаходиться військова частина 1485, що на балансі Адміністрації державної служби Прикордонної служби України.

На вулиці прибічники одеського активіста запалили фаєри і скандували гасла проти голови МВС Арсена Авакова і президента Володимира Зеленського. Навпроти них вишикувались бійці Нацгвардії в повній екіпіровці.

«Я прямо бачу, як я приходжу до прикордонників і кажу їм: «Добрий день, я тут живу!» — заявив Стерненко у виступі на вулиці перед будівлею суду.

Активіст демонстративно розірвав постанову суду про його домашній арешт.

  • Сергія Стерненка підозрюють у вбивстві одного з нападників на нього в Одесі в травні 2018 року. Перше засідання з обрання для нього запобіжного заходу відбулося 12 червня.
  • Суди над Стерненком супроводжуються акціями і сутичками з поліцією. Сьогодні поліція побила одного із затриманих і намагалася затримати дівчину Стерненка. За неї заступився нардеп Лозинський. Він теж постраждав від дій поліції.
  • У МВС заявили, що почали службове розслідування через побиття поліцейськими активістів. Також там зазначили, що відсторонили правоохоронців, які били людей під будівлею суду.