«Слуги народу» заслухали основного кандидата на посаду міністра освіти Шкарлета. Уже цього тижня Рада може розглянути його призначення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Фракція «Слуга народу» на своєму засіданні заслухала кандидата на посаду міністра освіти і науки — ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета.

Про це повідомила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук, її цитує Інтерфакс-Україна.

Вона підкреслила, що це єдина кандидатура, запропонована на посаду міністра освіти.

«Як представив глава фракції Давид Арахамія, саме Сергій Шкарлет пройшов співбесіду й у премʼєр-міністра, й у президента, і саме його рекомендували як кандидата на цю посаду», — заявила Кравчук.

При цьому вона зазначила, що поки йде обговорення, голосування у фракції щодо його кандидатури ще не було.

Кравчук розповіла, що Шкарлет проти скасування зовнішнього незалежного оцінювання, про що заявив, відповідаючи на запитання депутатів фракції. «Дуже важливо, сказав, що він категорично проти скасування зовнішнього незалежного оцінювання», — підкреслила нардеп.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що у Раді 18 червня планують винести на голосування кандидатуру Шкарлета. Також тоді планують винести на голосування призначення на посаду міністра екології Романа Абрамовського, який у жовтні торік став заступником міністра енергетики та захисту довкілля.

«На посаду міністра освіти розглядали кандидатуру пана Шкарлета, поспілкувалися. […] Голосування буде спочатку в групах, а потім за протоколом треба робити у фракції. Я особисто буду підтримувати. У сесійну залу це може бути винесено в четвер, якщо ми як фракція будемо його просувати. Також у четвер ми плануємо призначити пана Абрамовського міністром захисту довкілля», — повідомив Арахамія, якого цитує «Укрінформ».

  • Посада міністра освіти залишається вакантною від 4 березня, коли уряд відправив у відставку Кабмін Олексія Гончарука. Ганна Новосад, яка була міністром освіти і науки в Кабміні Гончарука, відмовилася працювати в новому Кабміні. Наразі обов’язки міністра освіти і науки виконує Любомира Мандзій.
  • 2 червня президент Володимир Зеленський зустрічався з ректорами українських університетів, щоб обговорити питання вищої освіти. Згодом президент розповів, що на посаду міністра освіти і науки претендують три кандидати: ректор Чернігівського технологічного університету Сергій Шкарлет, керівник Апарату ОП Олексій Дніпров і нардеп від «Слуги народу», голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.
  • Найвірогіднішим кандидатом на посаду міністра освіти та науки є ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет. Про це «Бабелю» повідомило джерело, близьке до Міносвіти.
  • Колишній міністр освіти та науки Ганна Новосад звинуватила Шкарлета в плагіаті наукових робіт. В інтерв’ю для «Голосу України» у 2012 році Шкарлет заявляв, що за плагіат необхідно вводити покарання для всіх учасників навчального процесу.
  • 15 червня нардеп від «Голосу» Інна Совсун заявила, що ще одним кандидатом на посаду міністра освіти та науки розглядають директорку Київського ліцею бізнесу Людмилу Паращенко.