Порошенко прийде на суд 18 червня, попри похорон батька

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Пʼятий президент, нардеп «Європейської солідарності» Петро Порошенко прийде на засідання Печерського районного суду Києва 18 червня, попри те, що в цей день призначений похорон його батька — Олексія Порошенка.

Про це на брифінгу заявив адвокат Ілля Новіков.

«Це принципова позиція [Порошенка] і не підлягає обговоренню», — сказав Новіков.

Адвокат також додав, що суддею на засіданні буде Сергій Вовк. Печерський райсуд 18 червня розглядатиме клопотання про запобіжний захід Порошенкові у справі про призначення в Службу зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

  • Ще у 2018 році журналісти програми Bihus.Info опублікували розслідування, в якому стверджували, що сімʼя Семочка має нерухомість вартістю понад 200 млн грн, а деякі з його родичів — громадянство Росії. Порошенко відправив у відставку Семочка 12 квітня 2019 року, а сам Семочко згодом почав судитися з президентом Зеленським, вимагаючи поновити його на посаді.
  • 10 червня слідчі Держбюро розслідувань заявили, що повідомили про підозру Порошенку. Адвокати пʼятого президента заявили про процесуальні порушення і вирушили у Офіс генпрокурора до Ірини Венедіктової на розмову. Цікаво, що 10 червня Порошенко був викликаний на допит у ДБР по іншій справі — контрабанда 43 картин всесвітньо відомих художників.
  • Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом в 2018 році, він «видав явно злочинний наказ», яким схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення ним влади та службових повноважень. Божок нібито за наказом Порошенка призначив на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.
  • 16 червня у Порошенка помер батько.