Центр якості освіти витратив понад половину суми, яку внесли учасники пробного ЗНО. Раніше уряд його скасував

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Центр якості освіти витратив понад половину суми, яку внесли учасники пробного ЗНО. Раніше уряд його скасував

Facebook / Український центр оцінювання якості освіти

Половина коштів, які учасники пробної сесії зовнішнього незалежного оцінювання сплатили державі, вже використані. Попри те, що пробне ЗНО скасоване.

Про це повідомляє Укрінформ.

Заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко пояснила, що загалом учасники пробного тестування заплатили 53 млн. Центр не залучав інструкторів, чергових, старших інструкторів і тому зберіг 26 млн грн. Решту ж коштів витратили, серед іншого, на розробку тестів, друк зошитів, переклад завдань мовами меншин, оплату роботи працівників УЦОЯО та інше.

Вакуленко додала, що наразі центр не знає, як саме повернути кошти за пробне ЗНО. Адже, по-перше, учасників дуже багато, й через індивідуальні платежі зробити це буде важко, а по-друге, більшість учасників ЗНО не мають власних банківських карт і платіжних реквізитів, а тому кошти сплачувалися через їхніх батьків чи опікунів. Відповідно, кошти повертатимуться саме їм, а не учасникам.

  • Уряд вирішив скасувати проведення пробного ЗНО цього року через коронавірус. Натомість в Українському центрі оцінювання якості освіти учасникам пропонують скласти тестування вдома онлайн і пояснили, як це зробити.
  • Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО, яке не відбулось у пунктах тестування через коронавірус.