Індія заявила про загибель 20 військових внаслідок прикордонного конфлікту з Китаєм

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Індія заявила про загибель 20 військових внаслідок прикордонного конфлікту з Китаєм

@ARPITYA7 / Twitter

Щонайменше 20 індійських військових загинули внаслідок сутички на кордоні з Китаєм у регіоні Ладакха. Раніше Індія повідомляла про розгортання китайських військ у гірській місцині, яку дві країни не можуть поділити вже багато років.

Індія звинуватила Китай у порушенні домовленостей, досягнутих минулого тижня щодо спільного контролю регіону. Сьогодні вранці стало відомо про трьох вбитих індійців, але пізніше кількість померлих від поранень збільшилась.

Індія заявляє, що втрати є і з китайської сторони, проте Пекін наразі відкидає таку інформацію та обвинувачує Індію у переході її військових через кордон.

Речник МЗС Китаю заявив, що Індія двічі перетнула кордон в понеділок, провокуючи китайських військових на атаку. Зазначається, що конфлікт відбувався без застосування вогнепальної зброї — до важких поранень і загибелі призвела масова бійка.

  • У 1962 році розпочалася китайсько-індійська високогірна прикордонна війна. Причиною стала неврегульованість питання щодо лінії кордону між колишньою Британською Індією і Тибетом. Спірними вважалися дві ділянки. Одна з них розташована в північно-східній частині Кашміру, а інша — у північній частині сучасного штату Аруначал-Прадеш.
  • Вранці 16 червня Індія повідомила про загибель трьох військових внаслідок прикордонного конфлікту в регіоні Ладакха.