Ірина Верещук заявила про участь у праймеріз «Слуги народу» на кандидата в мери Києва і сподівається на підтримку Зеленського

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ірина Верещук заявила про участь у праймеріз «Слуги народу» на кандидата в мери Києва і сподівається на підтримку Зеленського

Кузьмін Олександр / УНІАН

Народна депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук оголосила про участь у праймеріз партії (внутрішньопартійні вибори) щодо визначення кандидатури у мери Києва.

Відеозвернення Верещук оприлюднила у Facebook.

«Я сподіваюся на підтримку президента, колег по партії, а головне — на підтримку і довіру киян», — заявила Верещук. Вона нагадала, що раніше очолювала міську раду Рави-Руської.

«Діючий міський голова [Віталій Кличко] зробив багато, але зробив все, що міг. Настав час змінити владу Києва», — заявила Верещук у зверненні.

6 червня президент Володимир Зеленський, коментуючи, як обиратимуть кандидата на праймеріз, заявив: «Я сьогодні прочитав про Верещук. Теж здивувався такій новині. Вони всі хочуть чомусь [...], ну я розумію, багато з них перший раз у Верховній Раді, і комусь вже майже набридло бути у Верховній Раді. [...] Хочуть всі бути... там... королями Всесвіту, вони хочуть спробувати бути мером Києва. Мером від партії «Слуга народу» буде одна людина. Вони захотіли праймеріз, і це нормально. Будуть внутрішні праймеріз партії «Слуга народу», куди увійдуть — і це правда — не тільки люди зі «Слуги народу», — сказав Зеленський.