Між прихильниками Шарія та їхніми опонентами сталися сутички. «Нацкорпус» заявив про 12 затриманих

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Під Офісом президента між прихильниками партії Анатолія Шарія та їхніми опонентами виникли сутички.

Під час сутичок розпилили газовий балончик і кинули фаєр. Правоохоронці затримали двох учасників сутички — опонентів Шарія. Під час цього прихильники блогера скандували: «Дякуємо поліції».

У Нацполіції повідомили про кількох затриманих під час акцій. «Близько 12-ї години агресивно налаштовані молодики кинули кілька димових шашок у бік колони, яка рухалася на вулицю Богомольця, і застосували сльозогінний газ. Поліцейські затримали кількох осіб. Зараз їх доставляють до територіального управління поліції. Після проведення перевірки діям правопорушників буде надана правова оцінка», — повідомили у поліції.

Згодом глава поліції Києва Андрій Крищенко уточнив, що загалом затримали 15 людей — всі вони в Печерському райуправлінні поліції. «Щодо однієї особи порушено кримінальне провадження за статею 345 (опір працівнику поліції). Є відео, де хлопець задував поліцейських газовим балончиком. Іншим — надамо юридичну оцінку», — сказав Крищенко, якого цитує «Українська правда».

За його словами, участь в акції взяли приблизно 500 прихильників Шарія, а в альтернативній акції — понад 100 людей. Порядок у центрі забезпечували майже пів сотні правоохоронців.

Водночас у «Національному корпусі» заявили ,що затримано 12 їхніх активістів, і закликали збиратися під Печерським райвідділком поліції.

Під Офісом президента 17 червня відбуваються акції протесту прихильників партії Шарія та членів «Демократичної сокири», а також Руху ветеранів.

Прихильники Шарія вимагають захисту від нападів і скандують: «Вова, виходь». Водночас сам Шарій напередодні звернувся до своїх прихильників і закликав вийти на мітинги через нібито тиск з боку поліції та активістів.

Зранку в поліції повідомили, що поліцейські та нацгвардійці забезпечуватимуть порядок під час акції. Там не виключали, що «учасники можуть вдатися до заздалегідь спланованих агресивних дій».