«Картка з коштами чекатиме у банку». Міносвіти розповіло, як повернути гроші за пробне ЗНО

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Картка з коштами чекатиме у банку». Міносвіти розповіло, як повернути гроші за пробне ЗНО

Lubomyra Mandziy / Facebook

Учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання, які сплатили кошти за участь у ньому, повернуть гроші через ПриватБанк.

Про це на засіданні уряду заявила виконувачка обовʼязків міністра освіти та науки Любомира Мандзій.

Учасники пробного ЗНО отримають повідомлення від банку про зарахування тим, у кого є картка ПриватБанку, або ж про те, що картка з коштами чекає їх у найближчому відділенні ПриватБанку. Члени уряду підтримали такий порядок повернення коштів.

Пізніше Міністерство фінансів пояснило, що уряд ухвалив рішення повернути гроші учасникам, незважаючи на те, що більшу частину цих коштів було спрямовано на друк зошитів для тестування. За участь у пробному ЗНО кожен учасник сплатив в середньому 145 гривень за кожен навчальний предмет.

До 30 червня Український центр оцінювання якості освіти сформує базу із даними кожного учасника та суми, яку він сплатив за пробне ЗНО. Цю інформацію передадуть ПриватБанку.

Для отримання коштів учасникам, які були зареєстровані на пробне ЗНО, достатньо буде звернутись до найближчого відділення ПриватБанку та пред’явити унікальний номер учасника оцінювання.